Jedlé květy jako součást foodstylingu - ZRUŠENO!
Dvou hodinová přednáška s ochutnávkou s paní doc. Ing. Jarmilou Neugebauerovou, Ph.D. z Ústavu zelinářství a květinářství v Lednici Mendelovy univerzity v Brně, která se jedlými květy zabývá víc než 10 let.
Jedlé květy mohou být jedlou ozdobou pokrmů. Rostlin, ze kterých můžeme květy a květenství v kuchyni použít, je hodně. Jsou to letničky, dvouletky, vytrvalé rostliny, ale i keře a stromy ze zahrady i z volné přírody.
Obsahem přednášky je popis rostlin, charakteristika místa výskytu u planých druhů, běžně rostoucích na loukách a stráních nebo pěstební postup u druhů kulturních pěstovaných v zahrádkách.
Dozvíte se o tom, jaké tělu prospěšné látky obsahují květy. Mohou to být vitamíny, stopové prvky, či látky mající léčivé účinky.
Součástí přednášky je povídání o způsobu jejich úpravy a možnostech využití v gastronomii s ochutnávkou některých květů.
Sami jsme na to nejnovější z této oblasti zvědaví. Přijďte to zjistit s námi!
Vstupné: 230 Kč